2008-01-19

Dansk debatt om slöja och muslimska friskolor


Danmarks Radio har sänt ett debattprogram där man varnar för att alltfler flickor ses i slöja på väg till muslimska friskolor i stadsdelen Nörrebro, Köpenhamn. Det går nu att höra hela debatten som är 22 minuter lång. En liknande debatt hade aldrig kunnat sändas i Sveriges Radio. Hör sändningen där det hettar till genom att gå till sidan:

Källa, Danmarks Radio P1 15 januari 2008:


"Er tørklæde undertrykkende?
P1 Debat 15. januar 2008 kl. 12:20 på P1


Medvirkende:
Sherin Khankan, Kritiske muslimer og Karen West, Kvinder for frihed
Vært:
Eva-Marie Møller

Folketingsvalget gav os ikke en tørklædeklædt kvinde på Christiansborg, men vi har tusindvis af tørklæder på gader, sygehuse og arbejdspladser. Og senest i DR2 programmet Tørklæde Eksperimentet tager danske kvinder tørklæde på og diskuterer med muslimske tilhyllede kvinder om tørklædet er frihed eller undertrykkelse, og det har medført debat i Berlingske Tidende og andre aviser.Mens muslimske kvinder og gamle feminister forsvarer retten til at bære hovebeklædningen, mener andre vi skal have tørklæde-forbud eller dresscode."


Så här inleder Administratören den efterföljande debatten där lyssnarna får skriva sina intryck:

"P1debat [admin]:

Er tørklæde undertrykkende?
4 dag(e) siden - Religion samfund tørklæde

Karen West skiver i Berlingske Tidende: ” at forældrene er i den grad optaget af at pigerne med deres tørklæde sender et klart signal til omgivelser om at her går en pige, hvis mødom ikke er hendes egen og at tab af denne fører til udstødelse og i værste fald til drab på en pige, der helst ville vokse op i frihed.”Kan man kæde tørklædet sammen med, at pigerne er jomfru?"

Under Administratörens inledning följer sedan flera debattinlägg av danskar.


I Österrike försöker valdebatten nu rikta in sig på muslimska barnäktenskap:

"–I vårt samhälle idag skulle Muhammed vara en pedofil som missbrukar barn, dundrade Susanne Winter med anspelning på att Muhammed ska ha varit gift med en 6-årig flicka.

Dagen därpå förstärkte hon attacken. ”Sexuellt missbruk av barn är vanligt förekommande bland islamska män”, sade hon i en intervju med dagstidningen Österreich."

Källa, Svenska Dagbladet 18/1 2008:


Inga kommentarer: